A képeken szereplő személyek nem járultak hozzá a róluk készült fotók más weboldalon történő megosztásához, csak kizárólag a jelen blogon. Az oldalon MEGJELENT ÍRÁSOKAT ÉS FÉNYKÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS.

2021. november 17.

A csodás Sokorói-dombság avagy Pannonhalmi-dombság a Bakony-vidék, a Dunántúli-középhegység gyöngyszeme.






 A csodás Sokorói-dombság avagy Pannonhalmi-dombság a Bakony-vidék, a Dunántúli-középhegység gyöngyszeme.

Bájos rejtekhelye közül, az egyik szomszédságába, onnan alig 1 órás túraútra sikerült költöznünk. 

És bár igen, sok szép rejtekhelye van, de ezek többsége nem túl evidens, mondhatni, csak a helyiek ismerik, vagy azok, akik időt és energiát nem sajnálva elkezdik felfedezni a környéket, mint mi. Mert keresse bár az ember az interneten, számtalan közösségi portálon, természetjáró felületen vagy épp országos cimboránk segítségével, a Google-vel, Győr-Moson-Sopron megye túrahelyei, útvonalai, látványosságai nem igazán vannak dokumentálva a főbb turista látványosságokon kívül. Vagy csak mi találjuk nehezen. :)  Pedig még jó pár telefonos app-ot is segítségül hívtunk, mégis, a most bemutatásra kerülő szép kilátás, pl. egyiken sincs feltüntetve. Csupán 1, azaz egyetlenegy jelölte közülük az Árpád-kori sírok és romok létezését is.

Márpedig a hely nyugalmát, és szépségét nem csak a pazar kilátás adja a  Kisalföldre, hanem a magaslati helyre épült templom, feltehetően 1239-ben. Védőszentje Szent Kelemen.

A környék Árpád kora óta egyházas hely, így töredékes Árpád-kori sírokat is rejt magában. 

Ezúttal néhány képes, és a bejegyzés végén egy videóbeszámolóval szeretnék szolgálni csupán nektek.

A videó telefonos megjelenítéskor meglehet, hogy nem lesz látható. Kérlek asztali gépről vagy laptopról lépjetek fel az oldalra, ha szeretnétek megtekinteni.



































































Bemutató Videó:

Videó linkje





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése